Meta omschrijving: Leer van de fouten van anderen! Exsite Media, online marketing bureau voor MKB’ers, belicht de 7 grootste content marketing fouten om te vermijden en jouw strategie te optimaliseren. Focus keyword: Content marketing fouten MKB

In de dynamische wereld van content marketing is het verleidelijk om struikelblokken te ervaren. Onbepaalde doelen, een gebrek aan focus, of irrelevante content: fouten zijn al snel gemaakt. En die fouten kunnen je marketinginspanningen flink saboteren.

Gelukkig hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. In dit blogartikel belicht Exsite Media, online marketing bureau voor MKB’ers, de 7 grootste content marketing fouten die je beter kunt vermijden. Zo ben je wél op weg naar een ijzersterke content marketing strategie die écht resultaat oplevert.

1. Geen heldere doelstellingen: Varen zonder kompas

De basis van elke succesvolle content marketing strategie is een helder doel. Wat wil je bereiken met je content? Wil je meer websitebezoekers genereren, leads verzamelen, of je merkbekendheid vergroten?

Zonder concrete doelstellingen dwaal je doelloos rond in de online wereld. Bepaal dus SMARTe doelstellingen: Specifieke, Meetbare, Haalbare, Relevante en Tijdgebonden doelstellingen. Zo houd je focus en kun je de effectiviteit van je content marketing strategie meten.

2. Onbekende doelgroep: Schieten met hagel

Content creëren is leuk, maar wie ga je ermee bereiken? Zonder een duidelijk beeld van je doelgroep verspill je kostbare tijd en middelen. Investeer in doelgroeponderzoek: leer hun interesses, behoeften en online gedrag kennen.

Creëer gedetailleerde buyer persona’s die je als leidraad kunt gebruiken bij het creëren van relevante en aansprekende content. Zo ben je wél verzekerd dat je de juiste snaar raakt bij je doelgroep.

3. Repeterende saaie kost: Slaapverwekkend voor je publiek

Niemand zit te wachten op saaie, onoriginele content. Zorg ervoor dat je content waardevol, informatief en inspirerend is voor je doelgroep. Biedt unieke inzichten, vertel pakkende verhalen, en gebruik visuele elementen zoals afbeeldingen en video’s om je content aantrekkelijker te maken.

Vergeet niet om te variëren in contentformaten: blogartikelen, infographics, whitepapers, podcasts… de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo houd je je publiek betrokken en kom je steeds weer met iets nieuws.

4. Verwaarloosde promotie: Een verborgen parel in de oester

Zelfs de beste content verliest zijn glans als niemand het ziet. Maak een concreet plan om je content te promoten via diverse kanalen: social media, je website, nieuwsbrieven, of influencer marketing.

Maak gebruik van betaalde advertenties om je content een extra boost te geven. En vergeet niet om je content te optimaliseren voor zoekmachines (SEO), zodat je vindbaarheid in Google verbetert.

5. Géén analyse: Vliegen op autopilot

Content marketing is geen statisch iets. Blijf je resultaten analyseren en optimaliseer je strategie waar nodig. Welke content scoort goed? En wat kan beter? Gebruik tools zoals Google Analytics om waardevolle data te verzamelen over het gedrag van je publiek.

Leer van je successen en mislukkingen, en pas je contentstrategie hierop aan. Zo blijf je je doelgroep boeien en behaal je steeds betere resultaten.

6. Inconsequentie: De kracht van consistentie

Content marketing is een marathon, geen sprint. Consistentie is de sleutel tot succes. Maak een contentkalender en houd je hieraan. Zo zorg je voor een regelmatige stroom van waardevolle content die je doelgroep waardeert.

Of je nu kiest voor dagelijks, wekelijks of maandelijks publiceren: wees consistent in je frequentie. Zo bouw je een loyale community rond je merk en blijf je top of mind bij je doelgroep.

7. Verwaarloosde interactie: Eenrichtingsverkeer

Content marketing is een tweerichtingsstraat. Ga de dialoog aan met je doelgroep! Reageer op reacties, beantwoord vragen, en organiseer online discussies.

Door interactie met je publiek te stimuleren, creëer je een levendige community rond je merk. Zo versterk je merkidentiteit, vergroot je bereik, en behaal betere resultaten met content marketing die wérkt.

Exsite Media: jouw partner in content marketing succes

Exsite Media, online marketing bureau voor MKB’ers, helpt je graag om content marketing fouten te vermijden en een ijzersterke strategie op te zetten. We nemen je alle zorgen uit handen, zodat jij je kunt focussen op waar je passie ligt: het runnen van jouw bedrijf.

Onze online marketing experts helpen je met:

  • Het bepalen van je content marketing doelstellingen: We helpen je heldere, SMARTe doelstellingen te formuleren die aansluiten bij je overkoepelende bedrijfsdoelstellingen.
  • Het creëren van buyer persona’s: We schetsen een gedetailleerd beeld van je ideale klant, zodat je content creëert die perfect aansluit bij hun behoeften en interesses.
  • Het ontwikkelen van een contentkalender: We zorgen voor een gestructureerde planning van je contentcreatie, zodat je consistent waardevolle content publiceert.
  • Het creëren van pakkende en unieke content: Onze copywriters en contentcreators produceren hoogwaardige content in diverse formaten die je doelgroep boeit en inspireert.
  • Het promoten van je content: We zorgen ervoor dat je content de juiste mensen bereikt via diverse online kanalen.
  • Het analyseren van je resultaten: We monitoren de prestaties van je contentmarketingstrategie en optimaliseren deze continu voor maximale impact.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Onze online marketing experts staan klaar om je te helpen met het creëren van een content marketing strategie die écht resultaat oplevert.

Wij helpen je bij jouw Online Marketing

Wij staan voor je klaar! Vraag nu een gratis kennismakingsgesprek aan om te bespreken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Deel dit artikel

Online marketing in Haarlem

Van websites bouwen tot online marketing door te adverteren op Google, wij staan voor je klaar!

  • Een website laten maken hoeft geen grote investering te zijn. Wil je een nieuwe website laten maken of een bestaande website vernieuwen? Neem contact met ons voor een offerte op maat.

  • Ben je je eigen bedrijf begonnen maar heb je nog geen logo, huisstijl of ontwerp voor jouw visitekaartjes, website, briefpapier etc? Wij kunnen jou hierbij helpen.

  • Als ondernemer wil je je onderscheiden van je concurrentie en dit is ook zeker waar voor je website. Wij helpen je om jezelf een unieke plek in de markt te geven en zorgen dat al jouw uitingen op elkaar aansluiten.